woensdag 5 maart 2008

Twee handen op een buik.




Heeey thuisfront!

Deze week knepen we er een weekje tussenuit en gaven we dus geen les op school. Je kunt je echt niet voorstellen hoe hard we alle kinderen op school misten! We misten ze zelfs zo hard dat we het niet konden laten om toch eens een kijkje te nemen in de klas.
De kinderen waren ook ongelofelijk enthousiast om ons terug te zien en dat geeft een onbeschrijfelijk gevoel als ze allemaal rond je nek vliegen!
Op dinsdag vliegen we er terug helemaal in en hoe lastig het soms op school ook is … we hebben afgelopen week tonnen vol doorzettingsvermogen en energie verzameld om er tegenaan te gaan!

Je vraagt je nu misschien af wat we afgelopen week dan wel gedaan hebben? Geluilekkerd? Misschien een beetje ja… maar toch hebben we ook heel wat gezien! Onze oogjes gingen soms wagenwijd open!

Maandag: Kleren gewassen + relaxdagje aan het strand

Dinsdag: Bezoek aan het strand + bezoek aan het dorpje Bakau en de krokodillenpoel.
En ja hooor! We hebben de krokodillen aangeraakt! Alleen de babykrokodillen mochten we niet aanraken omdat we anders de agressieve moeders op ons dak zouden krijgen.

Woensdag: Vroeg opgestaan voor een bezoek aan de hoofdstad Banjul. We zagen er Eva en Lisa (onze medestudenten). We bezochten hun school en dit was heel indrukwekkend! Op hun school zitten er meer dan 1000 leerlingen, het gebouw was gigantisch in vergelijking met ons kleine, nog niet afgewerkte schooltje. We gingen tot boven op de ark en konden er genieten van een prachtig uitzicht van Banjul! Lise en Eva lieten ook hun verblijfplaats zien waar we gezellig bijgepraat hebben over onze zalige ervaringen hier.
Om 17u kregen we allemaal samen afrikaanse dansles. Hilarische danspasjes! Het was verschrikkelijk vermoeiend en Annelies hield er zelfs een paar pijnlijke blaren aan over.
We keerden moe maar enorm voldaan terug richting Kololi waar we als roosjes in slaap dommelden.

Donderdag: Lang uitgeslapen + strandmiddagje.
Aan het strand konden we met grote ogen toekijken hoe vissers te werk gingen. We zagen ze eerst met een bootje de zee in gaan. Daarna zagen we allemaal mannen in één rij aan een touw trekken (om de netten uit het water te krijgen). Ze trokken zo ongeveer 40 minuten aan het touw vooraleer ze de netten eruit kregen. Eenmaal de netten eruit waren, was er een massa volk te zien rond de netten vol vis. Ongelofelijk hoeveel vis ze meehadden! Afrikaanse vrouwen kwamen hun emmers vullen met vis om dan op de markt te verkopen. We zijn blij dat we hen aan het werk zagen en beeldmateriaal konden verzamelen.
Donderdagavond kregen we opnieuw een djembéles van een professionele speler. We beginnen er goed in te worden. Hij noemt ons ‘intelligent’ dus het moet zijn dat we er toch wat van kunnen é J

Vrijdag: Samen met Eva en Sulayman (vrienden) naar het strand geweest. We pikten ook Bubacarr (een leerling van ons klasje) op in school om samen met hem te plonzen in het water. Zijn mama werkt aan het strand om fruit te verkopen en ze is altijd enorm vriendelijk voor ons, geeft ons soms gratis fruit, … We wilden haar daarvoor graag eens een wederdienst tonen en daarom zorgden we een hele dag voor Bubacarr. Hij heeft zich enorm geamuseerd in de zee. We leerden hem niet bang te zijn van het water en gingen samen een eindje lopen op het strand. Het was echt super en de mama was ook heel dankbaar!

Zaterdag: Samen met Sadibu (een vriend) gingen we naar Tanji. Dit is een dorpje waar vis gevangen en verkocht wordt. Het beeld dat we voor ons zagen was ongelofelijk! Zo’n beeld zie je normaal alleen op televisie. We waren enorm aangegrepen en we hadden het gevoel dat we terug ogen te kort hadden. We gingen ook naar het dorpje Tujering om er samen met de familie van Sadibu heel lekker te eten! Om 17u gingen we naar Serrekunda om er naar een voetbalmatch te kijken van een vriend. We jaagden ons helemaal op in hun ‘falen’ maar hoe hard we ook supporterden, onze favoriete ploeg verloor…

Zondag: Normaal gingen we vandaag een soort safaritocht maken, het binnenland in. We zouden ook de minder toeristische plekjes eens kunnen zien. Helaas moesten we onze plannen verzetten omdat Hanne ’s morgens vroeg ziek wakker werd: buikloop, misselijk zijn, overgeven, … alles een beetje samen. Na een dagje ‘vasten’ en slapen ging het gelukkig al beter.

Maandag: We hingen een dagje ‘de toeristen’ uit en vertoefden een hele dag op een schip op de Gambiarivier. We settelden ons meteen op het bovenste dek en konden genieten van de prachtige omgeving, de zon, het plonsje tussenin, het vissen, een lekkere lunch, een aperitiefje, … De trip had zijn naam niet gestolen: ‘lazy cruiseday’!

Zoals je kunt lezen … we kunnen er na deze lesvrije week terug helemaal tegen op school!
We zullen ze ginder eens een poepie laten ruiken! J

Tot volgende week!

Liesje en Honey
XxxxX

1 opmerking:

Anoniem zei

dag hanne!
hoe gaat het nog daar (ja wa een vraag, super natuurlijk!) hihi hier ook alles goed, iedereen heeft het druk druk druk en de examens komen er ook aan voor de middelbaartjes volgende week ist paaseitjesverkoop :) hmmm we hebben wel al veel doosjes verkocht met de bestellingen dus hopelijk wordt het een groot succes! kzit nu in school omda er twee springuurtjes zijn maarja das nie zo erg want tis hier nog plezant hihi hou je goed daar! ow en 'k weet niet meer of ik het al gezegd heb maar jouw briefje was echt super cool :) en de foto was machtig.
we missen jouw!
zoen lor