maandag 17 maart 2008

Asalamalecum!

Asalamalecum!

Hoe gaat het met jullie in het belgenland?
Hier gaat het uitstekend!
Net bekomen van een heuse metamorfose, schrijven we hier weer een wekelijks verslagje voor jullie. Zoals je op de foto's kunt zien, hebben we opnieuw ons haar laten vlechten. Wat vind je ervan? Nu zijn we echt rasta-girls! En zo worden we ook constant aangesproken: 'Hé, rasta-baby!'. Het is deze keer ingevlochten met 2 pakken vals haar en ze hebben er bij allebei zo'n 7 uur werk aan gehad! Het is even wennen, maar we vinden het wel passen bij ons bruine velletje.

Het was deze week een korte lesweek, want maandag vierden we Common Wealth op school. We weten nog niet echt waar deze feestdag vandaag komt. Ze vieren het blijkbaar in alle Engelstalige landen.
De kinderen waren op z'n best gekleed in traditionele klederdracht en ook wij moesten eraan geloven. Matti leende ons een mooi Afrikaans tenueke uit. Gevolg: we zweetten ons te pletter in die kleren en we hadden nog meer bekijks op straat. We verlangen al tot we onze eigen Afrikaanse kleren hebben, op maat gemaakt.
Met alle kinderen van de school deden we een optocht door Kerr Sering. Ze zongen liederen en sommige mensen gaven wat geld. Toen we terugkwamen op school was het tijd om te lunchen. Alle kinderen hadden hun lunch mee van thuis en wij als leerkrachten mòesten bij de kinderen rondgaan en proeven van hun meegebrachte middagmaal. Dat was echt raar!
De dag werd afgesloten met een danspartij.
Omwille van die feestdag was er ook dinsdag geen school en konden we wat praktische dingen in orde brengen.
De rest van de week verliep weer normaal, uitgenomen dat Lise en Eva (onze medestudenten die 3 maanden in Banjul verblijven) donderdag op bezoek kwamen op de school.
We maakten er direct een 2-daagse van en ze bleven bij ons overnachten.

De komende 2 weken zijn de scholen hier normaal dicht als afsluiting van het eerste semester. Kebba, de schoolmaster, besliste echter dat de lessen toch doorgaan voor level 3. Hij vindt dat er nog te veel problemen zijn die moeten opgelost geraken voor het einde van het schooljaar. De bedoeling is dat er een groot deel van level 3 volgend schooljaar kan doorstromen naar de basisschool.
Je zou denken: 'Wat een pech, geen vakantie.', maar eigenlijk treuren we er niet om. We zijn niet opnieuw toe aan vakantie en er zijn nog een aantal dingen die we willen verwezenlijken op school.

Deze week beseften we meer dan ooit dat het einde al in zicht komt. Hanne droomde al 2 keer dat ons vliegtuig op 17 maart vertrok i.p.v 17 april. Onbewuste heimwee? Toch niet! Hanne werd wakker met de tranen in de ogen, bij de idee dat ze bijna zou moeten vertrekken.
Honey is niet de enige die last heeft van levendige dromen. Annelies dacht al een paar keer dat Vincent naast haar lag ipv Hanne (tot haar grote ergernis,hihi). Wees gerust, het kwam niet verder dan luid praten in haar slaap tegen haar allerliefste kereltje.(On)bewuste heimwee?? Zeker weten!


Tot volgende keer maar weer!
Dikke knuffel en zoen
van de vriendinnetjes
xxx...

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Heyla Annelies!!

Amaai, ben er nog altijd niet goed van! Net eens jullie avontuur gelezen en bekeken van begin tot eind en ik ben echt onder de indruk! Fantastisch wat jullie daar allemaal doen en meemaken! Ook prachtig om te zien hoe jullie echt op élke foto stralen! hihi en de kindjes daar zijn ook wel heel fotogeniek é zeg!
Ben jaloers! waarschijnlijk niets te vergelijken met mijn Praag avontuur :-)
Toch weet ik wat jullie voelen wanneer je moet zeggen 'alweer een week verder' verschrikkelijk é..
Enige remedie is GENIETEN GENIETEN GENIETEN! Van ieder moment! Maar dat zal wel geen probleem zijn :-)

Geniet ervan tomaatjes!
En ik wil zeker eens je verhalen horen Annelies!

Kus uit het, pff weeral veel te koude Belgie.. Hebben jullie daar niet een beetje zon over? :-)
x

Anoniem zei

dag annelies
hier meme uit het koude belgenland , als ik naar jullie kijk verlang ik ook naar de zon , maaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaar wel de spaanse zon , hier is het nog echt koud en veel regen brrrrrrrrr en zondag is het pasen , is dat bij jullie ook zo , of telt dat niet ?
het kort al in hé , maar hier zijn er toch wel enkele mensen die blij zullen zijn als je terug bij ons bent( de brief schrijfster is er één van )
Annelies geniet er maar van , het is je van harte gegund , doe de groetjes aan Hanne en zorg goed voor elkaar
Een warme knuffel en een dikke zoen van mémé

tante nancy zei

hey annelies
hier terug een berichtje uit wijnendale . De paasvakantie staat voor de deur en we zullen eens een weekje sluiten nonkel dirk heeft ook verlof dus we zullen er eens van profiteren. Lore en arne hebben mooie uitslagen gehaald op school ben er terug trots op , als je weet dat lore toch haar best moet doen , voor arne is het ietsjes gemakelijker. Vandaag moet hij een toernooi gaan spelen met het voetbal , hij zal er weer mooi uitzien als je weet dat het hier weeral regent. Was super blij dat ik eventjes via msn heb kunnen babelen met je , anders denk ik wel dat alles goed gaat als we de foto's zien in jullie mooie kleding :-) alléé zal nu afsluiten en nog een beetje verder werken en vanavond (als dimitri het moest lezen) gaan we naar cercle brugge gaan kijken groetjes en van iedereen een dikke kus tante nancy