maandag 21 april 2008

BACK IN BELGIUM !!!


Hoihoi trouwe lezers ....

We willen jullie superhard bedanken voor al de keren dat jullie met rode oortjes de blogtekst zaten te lezen. We vinden het super dat er zoveel mensen geïnteresseerd waren in ONS avontuur en ons zo goed opvolgden.


Jaja, helaas spreken we nu in verleden tijd want het avontuur ligt intussen achter ons...


Vrijdagmorgen zijn we veilig en wel geland in Zaventem om 5u 's morgens. Het weerzien met familie en vrienden was bijzonder hartverwarmend en emotioneel.

Toch hadden de 3 maanden voor ons beiden nog veeeeeeeeel langer mogen duren... we waren zowel Gambia als elkaar nog lang niet moe!


We missen onze vrienden uit Gambia en bovenal de actieve maar o zo lieve kinderen van onze school heel hard. Het aanpassen aan het leven hier verliep in het begin bijzonder raar. We konden ons frustreren in kleine dingen zoals auto's die zo snel rijden, winkelen in een grootwarenhuis, het goede onderwijs hier, het slechte weer, onvriendelijkheid van mensen, het eten ....


We moeten elke dag nog terugdenken aan de tijd die we daar hadden en stiekem zouden we heel graag gewoon ons boeltje nemen en terug gaan ...

Helaas kunnen we niet anders dan terug meedraaien in het drukke leven van elke dag hier. En dit lukt ons eigenlijk wel aardig goed. We hebben beiden super genoten van deze ervaring en we hebben gewoonweg eens zin om taken en lesvooorbereidingen te maken .... Stel je voor! =)

We zien het leven door een FELroze bril en dit heeft 200 % zeker met al onze ervaringen ginder te maken!

Het leven is echt waar zoveel meer dan stress, slecht weer, schoolwerk, ruzies, ... Denk daar maar eens over na....
En als deze gedachte je niet meteen opbeurt... dan kunnen we je alleen maar aanraden:
Ga zelf naar Gambia en je ontdekt het zelf wel!

Dikke zoen,
Liesje en Honey

1 opmerking:

Anoniem zei

Hoi Hanne en Liesje,
Ik ben een tweedejaarsstudente aan de khbo en zou samen met een vriendin volgend jaar graag op Noord-Zuid stage vertrekken naar Afrika (Gambia). Nu had ik al even contact opgenomen met Eva Decombel, en zij vertelde me dat jullie project (wel, jullie schooltje eigenlijk) misschien wel openstond voor opvolgers. Ik heb ook verschillende posts op deze blog gelezen en het lijkt me zeker de moeite waard. Kunnen jullie me eventueel wat verderhelpen? Met een contact-e-mailadres zou ik al heel blij zijn. Alvast bedankt en nog veel succes op ingroeistage!

Elke Verplancke
(elke.verplancke@student.khbo.be)